Eieren

struisvogelnestVan alle nog levende vogels leggen struisvogels de grootste eieren. De eieren zijn ‘gelig’ wit en wegen gemiddeld tussen de 1,5 en 2 kilogram.  Afhankelijk van het ras legt een struisvogelhen tussen de 20 en de 60 eieren per jaar, in de lente en de zomer.  Een struisvogel kan om de andere dag een ei leggen (dus elke 2 dagen één ei).

Een struisvogelei telt circa 24 kippeneieren en smaakt lekker. Je hebt dan een grote pan nodig voor een spiegelei. Om een struisvogelei te koken heb je 2 uur nodig.

cccec1c6ce906bfb3d17c593348221d0De eierschalen worden gebruikt in bloemstukken en ter decoratie. Je kan ze beschilderen om de huiskamer op een bijzondere wijze op te fleuren. De eierschalen worden ook gebruikt om in te kerven. 09f9a543aea870849dce1ab85f3e8b0eStruisvogeleieren zijn dankbare voorwerpen voor kunstenaars en creatievelingen.

Volgens het Guiness Book of Worldrecords woog het zwaarste ei ter wereld 2.589 kg  en werd gelegd door een struisvogel op een Zweedse struisvogelboerderij bij Kerstin en Gunnar Sahlin in Borlänge op 17 mei 2008.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s