Kan je op een struisvogel rijden?

ostrich-raceStruisvogels zijn erg sterke dieren waarvan de kracht voornamelijk in hun dijen zit.  In dat opzicht worden ze in een aantal landen speciaal getraind om op te rijden. Meestal met toeristische doeleinden zoals in Zuid-Afrika.  Soms organiseren mensen struisvogelraces als publiek evenement.  In België werd het organiseren van struisvogelrennen een 15-tal jaar geleden verboden onder druk van GAIA. 

5c_153645_0_Jommeke120DeVlagVanLordChesterStruisvogelraces zonder dat de dieren getraind zijn van jongs af aan zijn eigenlijk niet erg verantwoord.  Als de dieren getraind zijn dan moet je als ‘rijder’ je benen onder de vleugels stoppen en het dier zal uit reflex beginnen rennen. Je kan ze via training leren om ze te besturen via hun vleugels.

Op de cover van album 120 ‘De vlag van Lord Chester’ van Jommeke zie je de jonge avonturiers rijden op loopvogels. Voor wie de verschillen goed kent, gaat het duidelijk niet om struisvogels, maar eerder om emoes. Een ander soort loopvogel, die in het wild voornamelijk in Australië voor komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s